Pavol Valúch

Kdy je nutné vysadit warfarin a nahradit ho fraxiparínem ?

1. 02. 2015 14:49:20
Dobrovolně si nechat vytrhnout zub ? Uf ... Neznám nikoho takového. Možná je skupina masochistů, co si v tom libují.

Myslím ale, že většina lidí, nemá zrovna v oblibě návštěvu zubní ambulance. Usadit se pohodlně v křesle a čekat. Čekat na chvíli, kdy zubař řekne hotovo. Znáte to ? My, co musíme mít řídkou krev warfarínem, to máme ale ještě o něco obtížnější.

Vytržení zubu vyvolá velké krvácení lidem s řídkou krví. Trhat více zubů najednou ? Téměř nemožné. Mohu vykrvácet ... Řídká krev může být problém. Zda užíváte warfarin pouze dočasně nebo " na furt "je úplně jedno.

Ředíte si krev warfarinem? Zde naleznete 99 potravin, které ovlivňují INR (quick)

Řešením je návštěva lékaře před takovým zákrokem. Lékař na několik dní vysadí warfarin a nahradí jej fraxiparínem. To jsou ty známé včeličky do břicha. O jejích estetičnosti v těchto částech těla, se dá jen stěží hovořit. Samá modřina.

Učiní tak proto, aby krev zůstala řídká, ale zároveň měla dostatečnou sráženlivost. Zdravému člověku trvá pár minut zbavit se bolesti. My, co musíme mít řídkou krev, to trvá několik dní, často týden i více.

Závěrem jen dodám.
Při návštěvě zubaře je nutné jej upozornit, že jste pod warfarinem. Žádný zubař si netroufne trhat zub, pokud váš kvik (quick - INR) nebude blízko hodnoty 1,0. Zcela určitě nebude riskovat, aby mu pacient v křesle vykrvácel.

Autor: Pavol Valúch | karma: 13.44 | přečteno: 1894 ×
Poslední články autora